Over ons

Constructie-adviesbureau S3 is opgericht door 3 partners met meer dan 25 jaar aan ervaring in bouwconstructies en bestaat uit een vast team van enthousiaste mensen. Afhankelijk van de projectgrootte kan het team tijdelijk worden uitgebreid.

Wij geven advies op het gebied van beton-, staal-, hout- en steenconstructies. Ook second-opinions en het uitvoeren van schade-expertises behoren tot onze werkzaamheden. Tevens hebben we ruime ervaring met hergebruik van bestaande gebouwen.

Onze opdrachtgevers zijn o.a. architecten, aannemers, particulieren, woningcorporaties en projectontwikkelaars. Samen met hen worden projecten gerealiseerd door heel Nederland. Deze projecten variëren van utiliteitsbouw, hoogbouw, woningbouw, combinatie van woningen en winkels, zorgcentra, scholen tot kleine verbouwingen voor particulieren.

Wij stellen ons als bureau open op om voor onze klanten en bouwpartners het meest optimale uit een constructief ontwerp te halen.

Ons streven is optimale samenwerking met de bouwpartners tijdens het gehele bouwproces (en niet onbelangrijk, de onderaannemers met de daarbij behorende controles) door niet passief af te wachten, maar elkaar te helpen en te versterken om een beter eindproduct te realiseren voor de opdrachtgever/gebruiker.

Het constructief ontwerp begeleiden wij niet alleen in de ontwerpfase maar ook in de uitvoeringsfase. Dit vinden wij erg belangrijk om eventuele bouwfouten te voorkomen. Extra controle op de bouw en het opstellen van controlerapporten behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Onze kracht is de eenvoudige platte organisatiestructuur. De communicatie met onze klanten ( maar ook naar de bouw) loopt via korte lijnen met veel persoonlijk contact. Hierdoor verhogen we de efficiëntie en zijn we uitermate betrokken bij het project.

Wij zijn gespecialiseerd in het werken in 3-D en BIM. Dit houd in dat wij al het tekenwerk uit werken met het tekenprogramma Revit van Autodesk. Dit betekent dat de gehele constructie (met de bijbehorende details) 3 dimensionaal (3-D) wordt uitgetekend. Het tekenwerk in 3-D wordt uitgevoerd zoals buiten op de bouwplaats wordt gebouwd. Uit onze 3-D constructie modellen kunnen de betreffende bouwpartners en leveranciers hun benodigde gegevens halen of gegevens toevoegen.

Voor het rekenwerk wordt gebruik gemaakt van de nieuwste rekenapparatuur met bijbehorende software van           Matrix-CAE.

Voor een snelle blik op de werkzaamheden die wij als constructie-adviesbureau doen kunt u het promotie boekje downloaden.

Beknopt overzicht opdrachtgevers:

AM, Bouwfonds, Blauwhoed, B+M, BAM, Dura Vermeer, Gemeente Den Haag, Gemeente Zoetermeer, Van Erk, Staedion, Vidomes, Maasdelta en Stebru.

Directie:

R. Cebol

L. van Meerkerk

 Zoetermeer 2014